25 Nisan 2020 Cumartesi

MEYDAN OKUMA 16 GÜN /16 YAZI/9/10

Efendim tüm dostlara selamlar sevgiler olsun dün çok yorulmuşum yazımı yazamadım :) birde bizim küçük cadı çalışma masası çok küçük geliyor diye söyleniyordu  ...taaa geçen hafta indirim de bulmuş çalışma masası onu aldırdı tabi birde bunun kurulması var dimi :) işte orası Allah'ım  ortacı kardeşim öğlen başladı kurmaya akşam sekiz gibi bitti :)) hahaahh ...neden dir çünkü bazı parçalarını yanlış takmışlar :)) ikisi birden çığlık basıyordu :)) ...neyse ki uzun uğraşlardan sonra kuruldu bitti :)) bizimkileri uğraştıran çalışma masası :) ...Temizlikti filan ancak :)  malum 11 ayın sultanı Şehr-i Ramazan gönüllerin Sultanı geldi hoşgeldi sağlıkla huzurla gelsin  inşallah devamın da..evet gelelim dünkü sorumuza ...










9.Sandviç sevenlerden misin? Kendi uydurmuş olduğun efsane sandviç tarifini vermek ister misin? Ne de olsa Sandviç candır! Ama senin efsane yemeğin başkaysa onun tarifini ver. Nasıl olsa tarif deneyecek bol bol vaktimiz var.

Sandaviç çok severim  hele ki şu kocaman tombul hamburger  ekmeğine çok güzel oluyor :))...Ben çocukluğumdan beri yarım ekmek arası yada bizim yufka ekmeklerimize yaptığım ekmek  arası ..,içinde domates yeşil soğan ve bizim oranın köy peyniri oldumu tamamdır :)) yada yufka ekmeğe dürüm yapıp yemesi de çok  güzel oluyor ...onunda peyniri rende yapıp yine içine yeşil soğan domates tuz azıcıkta pul biber oldu mu tamam :)..Canım çekti yazarken :))  

Ekmek arasının içi  köy peyniri yada beyaz peynir ,yeşil soğan ,domates ,tuz ...
yufka ekmeğe köy peyniri yada beyaz peyniri rende yapın ...sonra yeşil soğan,domates,tuz , pul biber yanın da genelde güzel bir ayran iyi gider yada çay size kalmış :)) afiyet olsun efendim ...buda  bizim oralarının yufka ekmeği ..bizim dediğimizle Açık Ekmek :) ..Kahramanmaraş'a ait ..




Bugün bir şarkı listesi yapalım. En sevdiğin film müziklerinden oluşan bir liste şahane olur. 

Evet gelelim ikinci soruya bu soruda çok güzel hadi başlıyoruz :) bakalım neler çıkacak 


ilk olarak Sevdiğim bir filim..ve müziği :) Ah Leon ve Mathilda :) 
not:burada kadın var iki tane biri pembe  tayttlı kadın açık filan değil :) öyle görünüyor da sadece :) diyeyim dedim :)



Righteous Brothers/GHOST Hayalet ....buda güzel filmdi :)



ve unutulmazlardan biri ISSIZ ADAM VE Anlamazdın Ayla Dikmen ...







Ve klasik Yırtık Rahibe /Whoopi Goldberg bu kadını seviyorum :) sesine hayranım :) bu aralarından seçtiklerim :) ...




Ve hiç unutulmayan yıllarda geçse kaç neslin izlediği artık klasik olan Hababam  Sınıfı unutulmaz Müziği bazı yerde duygulandıran sonrasın da neşelendiren ..Melih Kibar klasiği ...



Buda meloşla bizim sevdiklerimiz den biri Filmini de severiz :)

Ay Lav Yu Tuu Film Müziği - Esmerani   ....böyle  sabah görüşüz :) 

7 yorum:

  1. Hepsi de çok sevdiğim şarkılar :)

    YanıtlaSil
  2. Yufka ekmeğe bayılırım. Çok güzel de şarkılar seçmişsin.

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim senin gibi yufkanın içine bir şeyler sıkıştırıp sandviç gibi yemeyi 😊sizin yufka biraz daha farklı oluyor biliyorum, ama biz de ona yakın bir şey yapıyoruz.

    Ders masası da evinize hoş gelmiş 😊

    Müziklerin de sen gibi 😊

    YanıtlaSil
  4. ay yırtık rahibe filmlerine ne gülerdim yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. İç dökme için teşekkürler, hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  6. Çok keyifli olmuş canım. Sağlıkla kal 💞

    YanıtlaSil