10 Kasım 2019 Pazar

Kasım Ayı Meydan Okuma 9/10 Bitti :)

Efendim tüm dostlara selam Sevgiler olsun.  dün dişimi çektirdim vallahi İlk tırstım yani 😁sonra gittim jopon yeni minak doktorcuğum bir güzel çekti tabi ilk uyuşturma iğneleri yapıldı pıt pıt 😊😁 ham dolsun 🙏 bitti  şimdi iyileşme süresi oda biterse Rabbım izniyle rahat edicem 😊🙏   Ve dişimin çekildiği gün Arnavutköye gittik dayımın kızının yanına  topluca gittik  bir kızımı götüremedim oy kurban olurum ona iki gün kaldık kızım küstü bize  ilk :) sonra barıştık  orada kötü oldum dişim çekilince bende ki kansızlık hemen vuruyor bana :) yolda zaten ölü gibiydim :) ertesi gün kendime geldim ham dolsun :)  o yüzden bugünle dünkü meydan okumayı ikisini birden yazıyorum böyle  olmazdı ama :) zaten bu güzel meydan okumanın da sonuna geldik Buradan güzel Zeynebime çok teşekkür ediyorum çok güzel ve keyfili geçti bir solukta bitti :)  şimdi gelelim konumuza  dünkü ve bugünün son sorusuna   :)


10. En son gördüğün en güzel manzara neydi? İstersen anlat istersen fotoğrafını bırak.
hasta olunca resim filan çekemedim  bu en son İstanbul manzarasıyla bırakıyorum sizleri altına da kısa bir not bıraktım :)



Nicedir bekledim bir selâmını yüreğimin yorgunluğuna ..... mayhoş bir yalnızlık senfonisi gibiydi nicedir beklediğim bir selâmın ....Daha kaç denizler aşacaktım bırakıp gittiğin denizlere martılara gözleri hüzünlü İstanbul'a . . sessiz kaldım.....




9. Soğuk kış günlerine geçiş yapıyoruz artık. Bu kış günlerinde pişirip yemekten keyif aldığın bir tarifini paylaşır mısın? Mesela meşhur bir kekin, ya da kurabiyen var mı?
pasta börek işlerini çok severim yapmayı da yemeği de 😊bir çok yeni tarifler denedim güzel oldular .. zaten şu ara pasta börek aşkım doldu taştı 😁😊 İlk iyileşsin dişim çilekli pasta yiyeceğim 😊😁 tatlıya hasret kaldık :) bu dünkü soru sayesinde bir sürü güzel tarfiler çıkmış oldu ve hepsine bakacağım :) evet gelelim benim tuzlu bir kurabiyem var en çok yaptığım birde portakallı kekim  bunu da instagram da bir yemek sayfasında görmüştüm oradan aldım güzel oluyor .. bakmak isterseniz  Yıldızlı Sunumlar      var bu ikisini yazayım sizlere  umarım beğenirsiniz .. çayların yanında çok güzel gidiyor :) 

AY Çekirdekli kurabiye ...

malzemeler :
125 gram tereyağ yada paket  margarinde olur ben terem yağ  kullanıyorum ülkerinin 
1 fincan sıvı yağ 
1 yumurta akı ..sarısı üzerine sürülecek 
1 yemek kaşığı elma sirkesi 
1 yemek kaşığı toz şeker 
2 tatlı kaşığı  toz haşhaş 
2 tatlı kaşığı çörek otu ve susamam 
2 yemek kaşığı ay çekirdeği ben paket küçük olduğu için hepsini koyuyorum :)
2 tatlı kaşığı pul biber çok acı olmasın derseniz 1 tatlı kaşığı da koya bilirsiniz 
 yarım çay kaşığı kabartma tozu  
1 çay kaşığı mahlep ..aldığı kadar da un  

un hariç tüm malzemeyi bir güzel karıştırın  sonrada unu ekleyin azar azar  dilerseniz küçük kalıplarınız varsa onlarla şekil vere bilirsiniz yada elinizle de yapa bilirsiniz çok kalın yapmayın  içi pişmiyor sonra hepsini yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin  üzerine de yumurtanın sarısını sürün fırına verin :) 180 ile 200 derece arasında pişirin şimdiden afiyet olsun efendim :) 

gelelim keke 

 Malzemeler ✍🏼 3 yumurta ( küçükse 4 büyükse 3 ) 🍊
1,5 su bardağı şeker 🍊
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ🍊
1 su bardağı yoğurt 🍊
1 paket vanilya🍊
1 portakalın hem kabuğunu rendeleyip hem de suyunu sıkıyoruz 🍊
3 bardağa yakın un🍊
2 paket hamur kabartma tozu🍊
Önce
Yumurtaları 1 dakika mikserle çırpıyoruz, sonra şekeri ilave edip 7-8 dakika daha çırpıyoruz, sıvı yağını ve yoğurdu da ekleyip 1 dakika daha çırpıp portakal suyunu ve rendelenmiş kabuklarını da  karıştırıp,unumuzu hazırlıyoruz, vanilya H.kabartma tozunu ve unu başka bir kapta eleyerek hazırlıyoruz, 2 kaşık unu ilave edip mikseri kapatıyoruz, sonra unun tamamını yavaş yavaş ekleyip alttan üste doğru hamurumuzu söndürmeden karıştırıp,lütfen bir önceki yapılış videosunu izleyiniz size kolaylık sağlayacaktır. Kelepçeli kalınımızın altına yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu içine döküp bir iki kez ser zeminde yere vurup havasını alıyoruz sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırınada kabarıncaya kadar bekleyip sonra fırını 150 dereceye alıp yaklaşık 35-40 dakikada pişiyor. Her fırın farklı olduğu için siz kendi pişirme şeklinizlede yapabilirsiniz, ben keklerimi bu şekilde yapıyorum. Kolay gelsin afiyet olsun herkese 


ben orta boy tepside yapıyorum onda güzel oluyor :) şimdiden afiyet olsun :) 




18 yorum:

  1. Ah hadi geçti bitti, umarım çabucak iyileşir dişin. Şifalar diliyorum.
    Meydan okuma da bitti, seninle birlikte yürüdüğüm ikinci meydan okumamızdı bu :) Yine çok güzeldi; benim cevapladığım soruya senin neler yazacağını merakla beklemek.
    Yeni maceralarda yine buluşuruz biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy oy benim güzel arkadaşım güzel Zeynebim ❤😊 daha nice güzel maceralarda inşallah hep birlikte canım benim çok teşekkür ederim güzel Zeynebim ❤ gönülden ❤❤🎈😊 sevgiler canım benim 😊🌸

      Sil
  2. Ay çekirdekli kurabiye tarifini deneyeceğim sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim 😊 şimdiden afiyet olsun Sevgiler 🌸😊

      Sil
  3. Geçmiş olsuuun☺ İki yeni tarifim daha oldu, çok iyiydi bu meydan okuma. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim şimdiden afiyet olsun canım benim sevgiler 😊🌸

      Sil
  4. Çok çabuk geçti canım.Icimden bir ses yakında yine buluşacağız diyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 😊 inşallah canım benim çok teşekkür ederim güzel insan sevgiler canım benim 😊🌸❤

      Sil
  5. Cok gecmis olsun. Disle ugrasmak zor ya. Psikolojik olarak bile etkiliyor insani. En kisa zamanda iyilesirsin umarim. Bu tarifi cok seviyorum ben de. Biznlisedeyken cikmisti bu cekirdek ici satislari o yuzden ayri ozeldir. Lise kafasiyla espiri yapiyoduk hep. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sorma çok teşekkür ederim canım benim🌸😊ne kadar güzel Sevgiler 😊🌸

      Sil
  6. Geçmiş olsun canım, kısa sürede iyileşirsin umarım... İstanbul manzarası çok güzel, tarifler biraz gözümü korkutmadı değil ama :D ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç korkmasın gözün kolay tarifler 😊 ... çok teşekkür ederim canım benim sevgiler 😊🌸

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel kadın ❤😊 sevgiler canım benim...

      Sil
  8. dear so great post :) follow:) hope U follow back:)

    YanıtlaSil
  9. ne ilginç yaa ayçiçekli kurbiye görmediydim amaa bir kekçi olarak saol oleey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güzel insan 😊🌸 sevgiler....

      Sil
  10. Çok güzel bir manzara canım. Çok geçmiş olsun nazar değiyor sana 💞

    YanıtlaSil