3 Mayıs 2016 Salı

CHALLANGE / BÖLÜM1 :) MİM :)

Efendim Tüm  dostlara  selam  olsun güzel  insan  Kahve Telvesi  Mimlemiş :) Soruları  görünce  anamm  dedim 30 tane   soru  Allah  dedim  hangisini  cevap vereyim dedim   derken sanki açık öğretim sınavında  nasıl  verdiysen dedim  bunu da  veririz :))  kendi kendime neyse  efendim  ben  ufaktan  sorulara  cevap vermeye  başlayalım   hadi  bismillah :)

1- Müzik listenizdeki ilk 10 şarkıyı paylaşın. Dinlerken nasıl hissediyorsunuz ? 
Cevap:  valla  ter türlü müzik dinlerim kula hoş gelen hepsini  ama tabi en çok dinlediklerim var :) dinlerken bazen  geçmiş de  bir zaman yolculuğuna  gider  benim kafa bazende  bir yumruk  oturur içimde  bazende  bir fırtına  eser  kelimelere  dalar giderim :)
Evet sıra liste de :)
1) Kıraç Yolun sonu.. gerçi tüm şarkılarını severim :)
2)  Sezen Aksu  Gidemem  ve  keskin bıçak ve tüm şarkıları sezen olunca başka :) 
3) Gökhan Kırdar üstüme Basıp Geçme  Yar kendisi şahsına münhasırdır da :) 
4) Ahmet Kaya hep sonra dan  hep sonra dan bir kaç şarkısını da severim 
5) Erkan Oğur pencereden kar geliyor  çok severim bu türküyü Not: Erkan Oğur söylemiyor galiba  bunca  senedir dinlerim bu şarkıyı kim söylüyor  Bulamadım:) 
6) Erkan Oğur dan Mamoş türküsü  dinledim ama Bir zaman memat-iden dinledik :)Gürkan Uygun dan   Mamoş türküsü ayrı bir sevdim ne bilmiyorum :) 
7) Mehmet Erdem Acıyı sevmek olur mu  ve hepsi benim yüzümden adamda hayrı bir hava var kardeşim  bir söylüyor  tam söylüyor yani :) 
8)  Neşet Ertaş  hata benim suç  benim ve Cahildim dünyanın rengine kandım insanın gönül teline  tam dokunan  türküler hele ki söyleyen Rahmetli Usta Neşet Ertaş olunca daha ayrı dır  yeri ...
9) Toygar Işıklı Hayat gibi ...bazen  sızlayan   bir acının  küllerini  savuruyor buda böyle :)
10) Yaşar Acıtmıyor Sevdan Kendisini  pek severim :) diğer şarkıları da güzeldir eskiler daha iyidir :) 
Efendim  bu liste  böyle uzar giderrr  valla  :))
2- Göbek adınız nedir ? Sizin için önemini anlatabilir misiniz ?
Cevap:  Valla  benim İsimi önce rahmetli Babaannemin adını koymuşlar Hacer sonra rahmetli Babaannem benim adımı  kpyman istemem demiş :) Sonra namaz kılarken Radyo açıkmış Ora da  özlem isimini  duymuş namaz bitmiş özlem olsun isimi demiş sonra olmuş bir özlem  efendim :) Rahmetli adının koyulmasını istemedi ama bizim küçük cadının isimi  Hacer nurdur  :) hiç  Rahmetli   Babaanneme çekmemiş uyus :) adını vermemiş ama Rahmetli Babaannem yarı huyum ona çekmiş :)) buda böyle işte :) 

3)Cüzdanınızda  neler olduğunu bizimle paylaşın
Cevap:   Valla  benim garip cüzdanım da otobüs akbilim ve bizim keloşun akbili bozuk para bile kalmaz neden bizim küçük yüzün den :) birde boyuna fiş olur kağıtlar notlar olur :)


4- Kim veya ne olmadan yaşayamazsınız ? Neden ?  
Cevap:   Galiba  bizim keloş olmadan yapamam sanırım ona öyle bir bağlanmışım ki nereye gidersem  gideyim  hiç bir  yerde duramam kolay kolay onsuz bir şey yemem yada alır götürürüm misal bugün  lipton ice tea nin  çilekli kavunlu su çıkmış bu aralar ona sardık  bu gün de markete giderken sordum ne istiyorsun niye lipton ice tea çilek kavun :) aldık efendim :) bizim keloş bu işte :) 

5- Koleksiyonunu yaptığınız herhangi bir şey var mı ?   
Cevap:  valla eski den serdar ortaç hayranıydım ilkokul zamanlarında çok dinlerdim :) o zamanlar onun resimlerini eski kasetlerini cdlerini   biriktirirdim yada gazetelerde ki haberlerini  resimlerini  keserdim :) artık öyle çok dinlemiyorum gerçi halen bir kısmı duruyor  eski albümleri resimleri :) buda böyle efem :) 

6-Evcil hayvan olarak ne beslemek isterdiniz?  
Cevap:   kedi köpek severim  ama  bende alerjik bir durum olduğu için maalesef :( ama  o küçük pisi pisileri o minoş küçük köpecikleri severimm  oyy :) Bir zaman balık bakmıştım o ölünce bir daha hayvan alıp beslemedim çok üzülmüştüm :(   işte :)
8- Sizi gülümseten bir şeyleri bizimle paylaşır mısınız ?

cevap  Bir gün bizim osman efendiyle evdeyiz benim bir arkadaşım var kardeş gibi olduk artık kendisi biraz kilolu :) bizim keloş  kızda tam yemek yiyorduk beraber sen kıza dön az ye oğlum ucçuk ye şişko diye bir bağırdı abovvv lafı çevirene kadar atla karayı seçtim kendsi biraz kilodan takıntılıdır da :) bizim keloşa hiç bitmeyen maceramız var : )  daha sizlere anlatmadığım hikayeler var en kısa zamanda anlatırım :) yada bazen hiç tanımadığım biriyle karşı karşıya gelince gülümsetir :)



9) Hangi alanda iyi olmak isterdiniz?  
cevap:sanırım tiyatro  insanları güldürmeyi eğlendirmeyi ağlatmayı seviyorum ondan sanırım  ve bir de keman da iyi olmak isterdim hep içimde kalmıştır da :)  işte :)

10) Bize biraz güçlü yönlerin izden bahseder misiniz? 
cevap:  güçlü yönüm sabrım dır  biraz   yada hiç olmadık  insanlara karşı dayanıklı olmamdır ama bir deli damarıma da basıldı mı Allah tutmayın   şabanımı :) birde hislerim kuvvetlidir bazen derim birde öleceğim günü  bilsem : )) işte ben deli:)


11- Biraz da zayıf yönlerinizden ? 
cevap: sanırım çok merhametli ve saflığım dır :) ben işte  karşımda ki insana çok güvendiğim den bu devirde babana bile güvenme demişler  dimi ama :)

12) İlk arabanız neydi? Peki ya şuan kullandığınız araç? 
Cevap   en iyi  araba  tabana  kuvvet  arabasıdır   bana göre tabi :))) yedi yirmi dört taban teptiğim için :)  çok eskiden bir garip anadol vardı :) 
Bun gibiydi işte :) 


13- Favori şiiriniz ya da sizin için anlamı olan bir şiir var mı ?
Cevap:  şiir  söz konusu olunca bende akan sular durur  hemen sevdiğim şairler çoktur aklıma gelen   Cahit Sıtkı Tarancı, Cemal Süreyya ,Ümit Yaşar Oğuzcan Tabi sevdiğim bir şiir var Bedirhan gökçe  Üşüme .. ne zaman dinlesem beni alıp götür anlamını yitirmiş şehrin dar sokaklarında savrulup dururum ..Seni sevmek için ne kadar sebep varsa içimde, işte seni sevmemek içinde öyle  ..diyor ...her şiirin yeri  bende farklıdır  böyle  ...:)

14) Özel bir yeteneğiniz var mı ?
Cevap:  hemen hemen tüm çevrem eş dost sen insanları güldürmeyi seviyorsun senden bir tiyatrocu olur diyorlar :)onun için diyorum kırk fırın ekmek yemek gerek diyorum :) Bizim belediyenin kursları var ekimde başlıyormuş kayıt olacağım inşallah :) deneriz  efem belki bu yaşta şöhret  olurum dermişim :)) Bir de acizane şiir  yazarım işte kalemim defterim 

15) Favori mevsiminiz hangisi ? neden?
Cevap: hıım  mevsimler yazıda  severim de ama kış ve sonbahar sevdiğim mevsimlerdir kışın yağan karı izlemeyi  sonbaharda da sarı yapraklarının dökülmesini çok severim :) beni benden alır  güzel manzaralar :) 

16) Hadi bize el yazınızı gösterin.
Cevap: abovv  benim normalde  yazım berbattır bırakın el yazısını :)dağlara taşlara  helleee :) kendi yazdığımı kendim bile  zor okurum bazen valla :) ehh artık yazarız :)  




17)Burcunuz nedir? Sizinle uyumlu özellikler hangileri ?

Cevap: Burcum: kova 26 ocak doğumluyum valla burçlardan hiç anlamam bir bilen  varsa söyleyin :)

18)Katıldığınız ilk konser hangisiydi?
Cevap: Hiç unutmam ilk gittiğim konseri of aman nalan ve yaşardı :) bir açık hava halk konseri vermişlerdi o zaman ilk gittiğim konser oydu :)  güzeldi  ama ya eğlenmiştim :) söyledi şarkı bu yaralandım  o zamanlar en çok dinlenen şarkılardı :) 

19) Satın aldığınız son giyisilerle birlikte bir fotoğrafınızı paylaşır mısınız?Cevap: blog da resim eklemiyorum maalesef ki :) Facebooka var tabi :) efem en son aldığım kıyafet siyah dar paça pantolon ve bir de beyaz desenli bir tişört :) hepsi bu karrr :)) bizim kıyafet delisi küçük cadıdır sağ olsun ondan bize fırsat yoktur valla :)

20)Günün birinde nereyi ziyaret etmek ya da nerede yaşamak isterdiniz? 
cevap:   Sessiz  sakin    küçük bir kasaba da yaşmak isterdim bir  ben bir küçük radyom ve defterim kalemim :) yeter 

21- Sizi güldüren 5 kelime  ya da söz öbeğini listeler misiniz ?
Cevap:geriye dönüp  bakmadan  gülmek en kocamın dan bir kahkaha atmak :)) 

22-Sahip olduğunuz en kıymetli şey nedir? Neden kıymetli ?
Cevap: çok şükür sağlığım  arada  tekle sekte :)  Ailem ....


23-Yaparken heyecan duyduğunuz bir şeyden bahseder misiniz ?
Cevap: Yemek ve yeni lezzetler  yapmak   beni hep heyecanlandırır :))
  


Oyyy bittim  valla  gerisi  yarına  artık  valla bunu da şükür 23 tane cevaplamışım  dimi ama :) :)  MİMlediklerimi yarın  yazarım :) 








11 yorum:

  1. Soru cevaplamaktan hiç hoşlanmıyorum. Ne gerçek hayatımda ne de nette. Maşaallah sen iyi yazmışsın bu kadar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende böyle düşük bir çene varken destan bile yazarım :) teşekkür ederim güzel yolcum :)

      Sil
    2. Bildiğim için seni yazmamıştım Yolcu. Zaten belirttim de yazımda :))

      Sil
  2. Çok güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Sessiz kaldım, şarkılarını sevdim. Tavanbay arabasından istiyorum . Bir de yemek yemenin heyecan verici olduğunu nasıl atladım ben yaa :)) Ben de çok severim yemeği. Haaa el yazına yorum yok :)) Cevapların için teşekkür ediyorum. Gerçekten bu sorular / mimler biraz daha yakından tanımayı sağlıyor.Geri kalan cevapları da merakla beklicem . sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zati o el yazıma heç yoruma gelmiyor :)))Evet benim içinde çok güzel bir mim oldu Çok teşekkür ederim Güzel insan

      Sil
  4. Güzel bir mimmiş.Sizi daha yakından tanımış olduk😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gamze Hanım :)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Sorular ahret sorusu gibiydi, verdiğin cevaplarını çok samimi ve güzel bulduğumu itiraf etmeliyim. MİM işini sevmiyorum, ancak hoşgörülü olmak zorundayım.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Recep Ağabeyim He sorular biraz öyleydi ama yaparken çok eğlendim :) Selam ve dualarımla ..

      Sil