3 Aralık 2015 Perşembe

Hepimiz Birer Engelli Adayıyız ..

İnsan olmanın önünde ki en büyük engel, kötü kalplerdir...
- Atakan Gülgar

"Biz hep birlikte güzeliz!"...

bazen  bir  tebessüm  bile  her şeye  kadirdir  hayat  öyle  acımasız ki  lütfen bizlerde  daha  fazla  acıt mayalım  o koman  güzel  yürekle hep bir  mutluluk  bir tebessüm  bırakalım ...  


Bazen  ben   abim  Osman'la  otobüse filan binerken  bir çok insanin  yüzünde ki ifadeleri  bir  görseniz  böyle bir zavallı bir  tiksintiyle  bakıyorlar ki anlatamam  böyle  çok insanla  kavga etmişimdir  otobüslerde  kendilerini  hep üstün görmeleri  ne oldum delisi  sanan bir avuç  zavallı    insan  benzetmesi   bile bana  göre  yanlış  bir gün hiç unutmuyorum gene  bizim  keloşla    işlerimizi  halledicez  neyse geldi  otobüs  bindik  o kadar dolu ki  oturacak  yer yok  ben  bir taraftan  keloşo  tutuyorum  düşmesin  diye  biraz ilerimiz de  bir  anne kız  ayakta  kızı  hep zihinsel  hemde  bedensel engelli  ayakta  çok zor duruyor  bir allahın  kulu da kalıp  yer  vermemiş  neyse biz keloşla  onların olduğu yere geldik dedim ki kimse  yer veremedi mi  dedim  yok dedi  ama  o kadar  zor duruyor ki ayakta  artık  ben  delirdim   o  gençler  kazık  çakmış gibi  hepsi  oturuyor  koltuklarda  biride  kalkıp  yer vermemiş  benim tepem  attı  artık     birden  sesimi  bir  yükselttim  otobüsde  dedim   bu kadar  gençler var   biride  kalıp  şu Çocuğa  dedim  bir  yer  veren yokmu  be dedim  karşımda  duran  iki  genç vardı   oturan  dedim  kalkın  bakım   şu annesiyle  şu çocuğa  yer  verin  bakım hemen  kalktılar   oturdum  onları  yerine annesi  bana  teşekkür  ediyor  dedim  hiç etmene  gerek   yok olması  gereken bu zaten dedim  bütün  otobüslerde  öncelik  dedim  engelli  kardeşlerimizin  yeridir  dedim  tabi  bağır cam  çarğıcam gerekirse  biraz  utanma olsa  zaten kalkıp yer verirler di  dedim  boş ver  sen  dedim  otur burada  bu güzel  kızınla  gideceğin  yere kadar  dedim  rahat rahat gidersiniz  onlar  oturunca  ben bir mutlu oldum bir ohh çektim  rahatladım    sonra vedalaştık  biz   indik keloşla  böyle  durumlarda  oluyor  maalesef ki  ve yaşanmaya  da  devam  ediyor  ama  şunu  hep unutuyorlar  ..

Hepimiz  Birer  Engeli  Adayıyız  ...

Bir gün  değil  her gün hatırlayalım unutmayalım .

18 yorum:

  1. O zaman anlıyorumki Türkiyedeyim.
    Hepimiz adayız ama başkalarınada bir saygı ve değer göstermeyi bilsek.
    Ayağım kırıldığında yolda zor yürüyordum.
    Bacağıma top atanımı arasın,,arabasını üstümr sürenimi ararsın hepsi vardı.
    O zaman anlamıştım engelli olmak her türlü bizim ülkede ölüme yakın olmak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef ki öyle kuzum hiç kimsenin kimseye tahammülü kalmamış ne yazık ki kuzum Çok teşekkür ederim ...

      Sil
  2. Elimizdeki nimetlere kendi gayretimizle sahip olmadık. Bir gün elimizden alınırsa da yapacağımız bir şey yok.

    Cenab-ı Hakk bizleri nimetlerinden eksik etmesin. Zira kaldıramayız da isyan ederiz belki. Engelli kardeşlerimize de sağlık sıhhat versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Güzel yürekli insan Çok teşekkür ederim

      Sil
  3. asıl engel beyinlerimizde! aptal zihniyetlerde. İnsanların bencilliği mide bulandırıcı asıl. kendi başlarına gelmemiş bişeye tiksiniyorlar kendileri düştüğünde ah vah.. insanların içinde çok değil birazcık merhamet olsa herşey çok güzel olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık merhamet denen duygu içimizde artık çürümeye yüz tutmuş ne yazık ki dilerim bir gün her şey güzel olur Çok teşekkür ederim Myna

      Sil
  4. Oysa ertesı sabah kendısının aynı durumda olmayacagının hıc bır garantısı yok ustelık daha gencsın bunun cocugu var evliliği var allah korusun cok zor bır durum ama farkındalık bambaska...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yarına nasıl uyanacağımız belli değil Amin Rabbım beterin den saklasın Çok teşekkür ederim BaL'ın Kokusu

      Sil
  5. Ne yazık ki cok haklısın insanlarin kendilerine saygilari yok ki baskalarina olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne eylerse güzel eylesin Rabbım inşallah her daim Çok teşekkür ederim Dreamella

      Sil
  6. Merhabalar.

    Cenab-ı Hakk'ın , aramızda engelli kardeşlerimize de neden yer verdiğinin hikmetini anlamayan zavallı insanlar, kendilerinin acınacak halde olduklarını görmezler.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbım cümlesine sabırlar sağlık sıhhat versin inşallah gören güzel gözlerden eylesin inşallah Çok teşekkür ederim Recep Ağabeyim ...

      Sil
  7. Bir gün görme engelli arkadaşın koluna girmiştim trenden inerken sonra bir süre yürüdük ve sohbet ettik öğretmen misiniz dedi hayır mühendisim dedim şaşırdı niye sordun dediğimde hep öğretmenler yardımcı oluyor dedi.. amacım mesleki ayrım değil kesinlikle ama bunu duyduğumda üzülmüştüm insanları geneli olarak ne kadar duyarsızız diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar üzücü bir durum insan böyle gördükçe okudukça daha çok üzülüyor Rabbım herkesin yüreğine vicdan merhamet versin inşallah

      Sil
  8. Kesinlikle çok doğru bir noktaya parmak basmışsın ama maalesef ülkemizde engellilere yönelik çalışmalar çok yetersiz ve halkımız çok duyarsız. Görgüsüzlük mü eğitimsizlik mi desem bilemiyorum ama böyle olaylara tanık oldukça halkımıza küsüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir parmağın yarsı kadar bile az denecek kadar çok az insanımız var duyarlı maalesef ki ne kadar acı oysa bir tebessüm bile her şeye kadir..Çok teşekkür ederim ..
      Kağıt Salıncak

      Sil
  9. Engelli demek istemiyorum ki ben , özel hepsi gözümde , bizden eksikleri yok , hep bizden fazlaları var gibi gelmekte , ne yazık ki hiç bir güzellikten anlamayan yurdum insanı bu özel insanları da görmekten aciz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbım güzel gören gözlerden eylesin ...Çok teşekkür ederim Kitap Eylemi

      Sil